tiistai 3. marraskuuta 2009

Fazer VS Marabou




Tämä on aina varsin mieluinen debatti, jonka voittajasta ei saada ainakaan yksimielistä päätöstä. Enemmistö suomalaisista taitaa kallistua Fazerin sinisen puolelle, Ruotsissa asian laita on arvatenkin toisin päin. Mitä eroa Fazerin ja Maraboun suklaissa sitten on?

Merkittävin ero Fazerin hyväksi taitaa olla sen suklaanvalmistuksessa käytettävä aito maito. Fazerin omin sanoin: "Maitosuklaalevyn pehmeän maun sydämenä on yli puoli litraa aitoa, juoksevaa maitoa." Maraboun valmistuksessa käytetään sen sijaan rasvatonta maitojauhetta.

Maraboun valttikorttina taas on sen ainutlaatuinen valmistusmenetelmä "crumb process", joka antaa suklaalle sen luonteenomaisen Marabou-maun, jossa yhdistyvät hienosti toffeen aromi, suklaan maku ja sopiva makeus. Kraft Foodsin sivustolla tarkennetaan asiaa: "Crumb-prosessi edellyttää ,että valmistuksessa on tietty hetki, jolloin maito, sokeri ja kaakaomassa sekoitetaan ja lämmitetään. Tässä prosessin vaiheessa ainekset sulavat, ja tämä vaihe antaa koko suklaamassalle karamellin maun." Muita eroavaisuuksia Maraboun ja Fazerin suklaan valmistuksen välillä on Maraboussa käytetty voiöljy sekä Fazerissa vanilja, vanilliini.

Walter: Täytyy tunnustaa, että itse pidän enemmän Maraboun suklaasta. Tästä huolimatta myös Fazeria tulee syötyä kiitettävästi. Maraboussa maistuu eritoten sen pehmeys ja aikaisemmin mainittu karamellin aromi.

Chydenius: Mielestäni jokainen, jolla on laadukas makuaisti, valitsee Fazerin. On se sentään oikeasta maidosta tehtyä maitosuklaata.

5 kommenttia:

  1. Mulla on tuo vähän hassusti, eli en osaa olla EHDOTTOMASTI esim. Fazer-fani.. Jos pitäisi syödä ihan pelkkää, tavallista maitosuklaata, niin silloin valitsen Fazerin. Tavallisessa, ilman mitään lisukkeita olevassa maitosukulaatissa nimittäin mua häiritsee Maraboun liiallinen makeus. Siinä kohtaa Fazu vie voiton.

    Mutta jos puhutaan muista suklaista: Maraboun Daim-levy on mielestäni todella herkullinen. Hakkaa mennen tullen Fazerin Omar-levyn. Sitten taas Fazun keksisuklaalevy on mielestäni parempi kuin Maran. Marassa ne pallerot ovat liian suuria.

    Voi kun voisikin valita molemmat. ;) Kun ei tarvitsisi valita.

    VastaaPoista
  2. Itselläni asian laita taitaa olla juuri toisinpäin eli parhaiten maistuu Maraboun maitosuklaa, mutta muissa suklaamauissa Fazer vie voiton, esim. Fazerin punainen, omar, vadelma

    VastaaPoista
  3. Minä kallistun sinne Fazeriin, lähinnä siksi, että Maraboun maitosuklaasta jää sellainen talmainen tunne.

    VastaaPoista
  4. Minustakin Maraboun suklaa on ihan parasta :)

    Blogi makeisista...mmm...tulee ihan vesi kielelle kun tata blogia lukee!

    VastaaPoista