torstai 22. lokakuuta 2009

Unohdetut herkut



Fazerin tuotevalikoimasta löytyy muutamia tuotteita, jotka eivät mielestäni ole päässeet täysin oikeuksiinsa. Näistä mainittakoon Julia ja Omar. Jostakin syystä näillä kummallakin on eräänlainen "mummokarkin" maine. Omien havaintojeni perusteella niitä ostelevatkin lähinnä vain vanhemmat ihmiset. Lieneekö syynä makeisten vanhanajan tunnelma sekä karkkikääreet, jotka antavat hieman juhlallisemman vaikutelman. Lisäksi Julian heikko saatavuus ja Omarin korkeahko hinta vaikuttavat osaltaan tuotteiden menekkiin.

Erityisesti Julia-makeiset ovat oiva valinta: pehmeää marmeladitäytettä suklaakuorrutuksella. Valitettavasti Juliaa ei myydä pusseissa,vaan ainoastaan 350g konvehtirasioissa. Tähän toivoisi tulevan muutos, sillä kyseisiä rasioitakaan ei näytä löytyvän kun joulun alla suuremmista marketeista. Tästä onkin lähtenyt ehdotus suoraan Fazer Makeisille Julia 200g -pussin saamiseksi. Irtokarkkeina Juliaa voi kuitenkin jossain paikoissa ostaa (esim. Candy King).

Omarin kermakaramelleilla taasen on vallan omanlainensa maku, joka vaatii aluksi jonkin verran totuttelua. Mutta jo parin karkin jälkeen makua ei enää vierasta, vaan tuo sopivan pehmeä kermatoffee tuo parhaat puolensa esille. Liian montaa Omaria en silti suosittele nauttimaan kerralla, ne kun ovat aika makeita. Käärepaperit toimivat tässä hyvin hidasteena.

5 kommenttia:

  1. Mummot muistaa kyllä Julian ja Omarin hieman toisilta ajoilta, kuin Fazerin - nimikääreessä !

    VastaaPoista
  2. Kiitos tarkkaavaisuudesta, tekstiä muokattu hieman.

    VastaaPoista
  3. Fazerin perinteisiin=omiin makeisiin ei kuulu Julia tai Omar. Fazun historia kertoo toisin.

    VastaaPoista
  4. Tämä on jo tiedossa ja artikkelia onkin muokattu, kyselyä sen sijaan ei voi muokata mikäli siihen on jo vastattu.

    VastaaPoista
  5. Julia on todellinen aarre! Ostin jouluksi laatikollisen (sitä kun ei löytynyt edes irtona) ja parissa päivässä söin kaiken :). Ihanaa kun sisällä oleva marmeladi ei narsku hampaissa kuten yleensä nuo tuppaavat..!

    VastaaPoista